Σίτιση μαθητών Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Κάτω Ποροΐων

Ο Δήμος Σιντικής σε συνεργασία με το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κάτω Ποροΐων ξεκινούν πιλοτικά την παροχή πρωινού στους μαθητές των δύο σχολείων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος αξιοποιώντας τις πολύ καλές υποδομές της Μαθητικής Εστίας Κάτω Ποροΐων. Για το σκοπό αυτό καλούμε μαθητές και γονείς να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές μας. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει αποκλειστικά από τον Δήμο μας.

Ακολουθεί και το Δελτίο Τύπου του Δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Είναι γεγονός ότι στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κερκίνης, η μετακίνηση των μαθητών για το σχολείο ξεκινάει πολύ νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου μία ώρα περίπου πριν την έναρξη των μαθημάτων. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Σιντικής σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Λύκειο Κάτω Ποροιων, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να διανέμει πρωινό στους μαθητές το χρονικό διάστημα της ωριαίας αναμονής. Το πρωινό που θα προσφέρεται δωρεάν κάθε πρωί στο χώρο της Μαθητικής Εστίας των Κ.Ποροίων, πλησίον του σχολείου, θα πληροί αυστηρώς τους κανόνες της υγιεινής διατροφής. Παράλληλα, εντός του σχολείου λειτουργεί κυλικείο, το οποίο καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών καθόλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Με τον τρόπο αυτό φιλοδοξούμε να καλύψουμε το κενό από την πλευρά της πολιτείας που αφορά σε δράσεις για τη προώθηση της υγιεινής διατροφής της μαθητιώσας νεολαίας και την ευρύτερη προαγωγή της υγείας τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...